2013. augusztus 16., péntek

I. fejezet

Delet ütött éppen az óra Washington DC -ben. Mindenki az ebédhez készülődött, ahogyan azt tette  Alice  Fisher is ,  aki a Fehérház előtt ült egy padon ,ebédelni készült. A tradicionális mogyoróvajas szendvics mítoszt megcáfolva tonhalas szendvicset evett. Az emberek sokat csúfolták amiatt  ahogyan hívják és amit szeret .Akinek benne van a „ Fish ” szó a nevében és éppen halat eszik. Sokan gúnyolták mikor még kis gyermek volt. Azon is sok kis 7 év körüli lány csúfolódott , hogy minden halott dolgot megfogott. Legyen az egy fészekből kiesett fióka , macska által megfogott madár vagy elütött kutya. A kis Alice rajongott az élőlényekért , azon belül is a halott élőlényekért. Bogarakat gyűjtött , majd a 15. születésnapjára , megkapta élete első emberi koponyáját. Azóta tudta , ezzel fog foglalkozni! Az iskolában a tanárok megdöbbenéssel fogadták , hogy Alice Fisher a jól tanuló Alice Fisher patológus , vagy konyhanyelven kórboncnok. akar lenni!Alice ezekívül a rendőri pályára is szívesen került volna. Így történt tehát , hogy 2 éve az FBI nyomozója lett.
De azok az idők rég elmúltak , és csak úgy mint minden délben a kicsi vöröses hajú 30 éves Alice kinn ült a Fehérház előtt , és tonhalat evett. Ez a nap viszont más volt. Csak ezt még Alice akkor nem sejtette. Nyugodt napnak indult. Semmi telefon az éjszaka közepén , semmi ijesztő és bizarr gyilkosság , csak Ő és a múlt. A múzeumba ment volna délután, ahogyan mindig,  ha nem volt esetük. Ma is  odakészült , csak akkor még nem is sejtette , hogy ez a nap az egész további életére hatással lesz és emiatt nem merenghet órákat egy Homo erectus koponyával a kezében. Ez hétköznapi embereknek nem igazán volt lehetséges , de Alice  protekciós volt , így szinte bármely emberi maradványhoz hozzájuthatott . Itt vissza mehetett az ősemberekhez , akiknek nem voltak olyan komoly problémáik mint a pénz , munka vagy gyűlölet. Ezeken és sok hasonló dolgon gondolkozott ,  amikor meglátta  A FÉRFIT aki megváltoztatta az életét. A FÉRFIT csupa nagy betűvel , hiszen ezt soha nem fogja elfelejteni. Ha most ez a történet a romantikáról szólna , valószínűleg a férfi fantasztikus lenne , szőke kék szemű , jól fésült gazda ( lehetőleg ügyvéd).DE mivel a mi történetünk nem elsősorban a szerelemről szól , a férfi nem a sármosságáról maradt emlékezetes , hanem azzal véste  be magát Alice elméjébe , hanem ahogyan megjelent.
A férfin munkás ruha volt , fehér ing , kék kantáros nadrággal. Teste középpontját hatalmas vörös vérfolt csúfította el . Alice szemébe nézett , olyan vérfagyasztó tekintettel , ahogyan csak egy haldokló ember tud nézni , majd felhangzott az első és egyben utolsó halálsikolya. Összeesett a  tér bal sarkában , pontosan Aliccel egy vonalban. A tudatlan emberek nem tudták , hogy vége . Csak egy olyan ember vehette észre a halált , aki maga is átélte , vagy aki nap mint nap találkozik vele. Alice az utóbbi volt. A kint lézengő emberek orvosért kiáltoztak , de már hiába. Alice más számot tárcsázott.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése