2013. augusztus 16., péntek

II. Fejezet

- Garrett ! Van egy kis gond!- Szólt bele a kagylóba Alice , határozott , de kissé megrökönyödött hangon .- Gyere a Fehérház elé ,meglátod mire gondolok!- Mondta , majd letette .A hullához ment , szép lassan majd a táskájába túrt. Egy átlagos 30 éves „nőcskének” olyan dolgok vannak a táskájában mint rúzs , alapozó , szemfesték mobil  és tükör. De nem Alicenek . Bár mobil nála is volt .A táskájában ezenkívül volt még FBI feliratú sárga elkerítő szalag , gumikesztyű , és notesz , és az egyetlen sminktermék amit viselt, egy labello . Kivette a szalagot lekerítette vele a halott férfi 2 méteres sugarát , majd gumikesztyűt vett. – Soha nem szerettem a friss hullát-  gondolta  majd munkához látott. Elővette mobilját csöndet kért , ami természetesen nem valósult meg.
 A körülötte álló járókelők,  megrökönyödve kérdeztek olyanokat mint: "ezt mégis , hogy képzeli?" vagy "  életben van?" és ami Alicet legjobban felhúzta : "ki ez a nő, hogy csak így rendezkedik?".  Mikor a lány megunta a "jó nép" szövegelését csak eléjük állt , és képükbe mutatta a jelvényét. Ez hatásos volt, az embertömeg 2 métert hátrált. -"Most végre nyugodtan dolgozhatok"- gondolta Alice, majd megkezdte az áldozat elemzését.
- 30 év feletti férfi , látszólag építőmunkás , a halál oka golyó által  ütött seb a hason. –Mondta mire a legtöbben felszisszentek körülötte. Felírta jegyzetfüzetébe az adatokat. Ekkor gördült be a fekete terepjáró , rajta az FBI logója , és egy piros sziréna. Az autóban pedig ott ült Alice kedvenc 
munkatársa, a legjobb barátja, Garret Wright. Az amerikai férfii ideál. Rengeteg nő eladná a lelkét, csak , hogy egy pillantást vethessen rá. Elég magas volt, úgy nagyjából 191 cm, amivel jóval Alice fölé emelkedett, aki a maga 167 cm-ével kisgyereknek nézett ki Garrett mellett.A férfi haja sötétbarna, pont olyan , mint amikor megolvasztunk egy tábla csokoládét. Arca nagyon markáns, nem egy könnyű elfeledni, Alice utoljára akkor látott ilyen csodálatosan férfias mégis lágy arcot, mikor a tévében a Divat csatornán férfi modellekről volt szó. A szeme pedig....sötétbarna , mint a keserű csoki.
Nem véletlen tehát, hogy mikor a férfi megjelent, hirtelen minden közelben lévő nő szívesen segített volna a nyomozásban.De Garrettet egyikük sem érdekelte, hiszen volt barátnője. 
Mikor odaért az Alice által lekerített részhez , átbújt a kordon alatt, és rögtön munkához is látott.
- Na jó , beismerem igazad volt , tényleg van egy kis gond .Bár ezt elnézve inkább nagy gond van…- kezdte a sajátos elemzést Garret  .Majd elővett egy fényképezőt és lefotózott mindent. – Ezt a fotót sem fogom megmutatni a gyerekeimnek- gondolta  Alice. Mikor Garrett éppen az áldozat sebhelyét fotózta amire rászáradt a fér és furcsa szag áradt belőle.
- Takarjuk le új „barátunkat" mielőtt felzabálják a legyek…-
-…A helyes megfogalmazás inkább az lenne…- vágott közbe Alice.
-…Figyelj , tisztelem benned , hogy okos vagy de ezt most nem a legalkalmasabb - szól közbe Garrett gyorsan.
- Valóban, de akkor sem ez a helyes megfogalmazás- kontrázott Alice. Majd letakarta a testet .  Ez a munka , és a halottakkal való munka általában az ő feladata , mert Garrett nem kedveli túlságosan a friss halottakat. Bár ezt  Alice sem szerette  , de valakinek meg kellett csinálni. Ekkor jelent meg a járőrcsapat. Minden kocsin piros – kék villogó volt , valamint az FBI logója.
- Akkor , amint a helyszínelők végeztek , vigyék be a központba. -Mondta Alice és otthagyta a nyomozókat , hogy segítsen Garretnek kikérdezni a többi szemtanút.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése